Buss till stan

Idag har min kompis Johanna och jag varit i stan. Pappa körde oss till Fjärdingslöv och sen tog vi bussen därifrån. Sen när vi var klara tog vi bussen hem så hämtade pappa oss. Jag handlade pressent till pappa för han fyllar år på söndag också köpte jag godsaker jag till djuren och en glass såklart! I kväll åkte mamma och jag också ner till stan för hon ville ner och titta och då fick jag en ny bikini och en Hänt Extra, jag älskar att titta i de tidningarna.



Min bikini


Hänt Extra

Grattis!

Idag fyllar Birk vår hund år. Han fyllar åtta år. GRATTIS!!!!!! Pappa och jag har varit på stranden idag. Det var 16 grader i vattnet. Vi stannade inte där så länge för det var rätt kallt i vinden. När vi kom hem solade jag och sen badade jag i vår pool. I vattnet här hemma var det 26 grader, mycket skönare. Nu på kvällen har jag varit med Johanna också har jag varit på ett möte om Hembyggsdagen där vi ska sjunga och spela instrument. Nu är mitt nya fönster insatt.


Birk


Mitt nya fönster

Hemma från en lång cykeltur

Jag och pappa fick cykla hem från Trelleborg. Det blev ungefär att vi cyklade 1,2 mil. Jag har nästan precis satt mig i soffan för att jag har varit hos Johanna och en annan kompis. I kväll när Johanna och jag var med varandra bakade vi kärleksmums. Pappa gör om min gavel så innan idag hade jag inget fönster men nu har jag ett nytt fint fönster. Fast det är inte helt klart så jag får sova på madrass någonstans. I morgon ska pappa och jag till stranden.



Pappa var törstig



Inte lika roligt när man såg denna skylten!



Väg



Skönt när man såg V.Virestad!


Mitt saknade fönster


Gaveln


Volvon












Fest

Hoppas ni alla har haft en bra Midsommar! Jag hann inte skriva något inlägg i går. Vi var i Komstad och kom hem ganska  sent. När vi var där fick jag  ta hand om söte Jonathan! Ikväll har jag varit hos Johanna på fest för hon fyller 14 år imorgon. Imorgon ska pappa och köra ner till Trelleborg till någon bilverkstad för de ska titta på bilen om det är lönt att göra vid den och sen ska pappa och jag CYKLA hem från Trelleborg om de behåller bilen där!

Midsommarafton

Jag är i Ystad nu med min familj. Vi firar Midsommar här varje år. Vi är på kolonien där min mormor och morfar har sin koloni stuga. Här kommer lite bilder från kolonien.


Jag


Mormor som lagar mat



Morfar till höger och Lennart till vänster


Mamma och pappa


Jan-Olof och Lena


Blommor


Deras grönsaksland


Mer grönsaker


Deras små hus


ltet vi sitter i


Huset de bor i

Krock

Jag har nästan precis ätit lunch, och fick nästan precis reda på att pappa hade krockat! På jobbet kör de och hämtar korv till frukost och det skulle pappa göra. När han skulle svänga ut från entre i Trelleborg så blev det grönt för han och rött för de andra men där var ändå någon som körde för rött så pappa körde in i sidan på den bilen. Men han blev inte skadad men bilen blev! Idag fyllar min katt Piff år. Hon fyllar 1 år Grattis!!



Min frukost


Min lunch


Födelsedags grisen

Bilder

Nu har jag precis duschat. Jag har varit med Johanna vi har varit ute och cyklat som vanligt, det är så skönt!! Jag bakade kanelbullar idag och här kommer bilderna. I morgon ska jag vara hemma igen.



Kanelbullarna


Ser ni pappret?? Det är jordgubbsformarna jag köpte!


Kakor

Nu är mina kanelbullar klara! Jag har bakat idag. Det var lite svårt. Jag är hemma själv och det är rättså kul!  Nu ska jag vara med kompisen Johanna. Det kommer bilder i kväll på kanelbullarna.

Hemma från Lund

Nu har jag kommit hem från Lund. Jag och min kompis Johanna har varit ute och cyklat. I går kväll var Johanna (kusin) och jag och såg bio som ni vet, Matilda följde inte med. Bion var inte så jättebra det var mycket blod och knivar i ryggen! Jag blundade nästan halva filmen! I dag har Lena och jag varit hemma fast vi har bakat jordgubbsgrottor och jag har gjort små plättar. Det var jätteroligt! I morgon ska jag bara vara hemma själv.



Plättar


Klara plättar


Jordgubbsgrottorna


Jag

Bio

Nu har vi kommit hem från bion den var inte så bra som vi trodde. Nu ska jag gå och lägga mig.


Godiset




Jag och Johanna


Stan

Nu har jag precis kommit hem från stan. Lena och jag har varit där. Jag har köpt rättså mycket grejor ni får titta på bilderna för där är allt jag köpt. I går kväll målade Matilda mina naglar ni får se vad ni tycker! I kväll ska Johanna jag och Matilda se på bio, vi ska se kommisarie Späck.


Mina naglar


Kakburken


Ljus


Halsband


Nagelacket


Rosa skärbräda


Kattmjölk


Jordgubbsformarna


Min väska



Lund

Nu är jag i Lund. Vi väntar på att Johanna ska komma hem för hon har varit i Stockholm och sett bröllopet. I morgon ska Lena och jag till stan och shoppa. Jag tror jag ska se om jag hittar någont fint tex kläder. På kvällen när Johanna och Matilda har kommit hem från jobben ska vi gå och se bio vi tror vi ska se Späck.
GODNATT! Kommer bilder i morgon från bion och allt.

Bilarna

Här kommer bilder på bilarna från i går. Nu ska jag snart åka till Lund där jag ska vara till tisdag.
En rosa



En röd


En gul


Våra bilar


En grön

Plantskola och bröllop

Nu har vi precis ätit efterrätt Svenska jordgubbar med grädde,mjölk och glass. Till middag åt vi kalkonfile´. Vi tittar på Det kungliga bröllopet middagen på svt 1 det handlar om middagen och  Viktoria och Daniel. I kväll har vi varit i Trelleborg på Palmträffen. Där var det en massa fina bilar! Det kommer bilder i morgon på bilarna. I morgon ska jag kanske till Lund och vara där måndag och tisdag. Idag har vi varit på plantskolan i Skarhult och köpt en massa blommor! Där var minna kusiner Filip, Hennrik och Johannes vi busade och hade kul!   HA EN TREVLIG KVÄLL!!


Min ros jag fick


Växterna


Mer växter


Jordgubbarna


Glass och allt

Dan före.............

Det kungliga bröllopet! Mamma och jag har tjejkväll och tittar på Det Kungliga Bröllopet på svt 1. Vi har dukat upp med gott godis! Mums! Pappa är på grillkväll med jobbet. Han blev hämtad av Hennrik som kom i sin Camaro. Jag har varit med min kompis Johanna idag, vi har varit ute och cyklat och varit i stan.                                                 
Camaron


Godiset


Bollen


Bollen

Bollen och recept

Idag har jag varit hemma. När Jan-Olof kom hem fick jag en fotboll av mamma pappa och J-O. Jag fick en sådan de visar på reklam från statiol. Jag pappa och Jan-Olof spelade fotboll sen. Vi grilllade hamburgare till kvällsmat,mums!
Här kommer receptet på mina jordgubbsgrottor.

200 gram  smör, rumsvarmt
1 tsk    vaniljsocker  
1 dl   strösocker
4,5 dl   vetemjöl
1 dl    sylt välj själv sylt


Glasyr

1 dl   florsocker
1 msk  vatten       



1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Vispa smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt mjöl och vispa till en smulig deg. Nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på en lätt mjölad arbetsbänk.

3.  Dela degen i två bitar och rulla varje bitt till en 4-5 cm tjock rulle. Skär rullarna i 8 bitar vardera, 3-4 cm tjocka . Lägg bitarna med snitytan upp i bullpappersformar ställda på en plåt. Tryck ett hål i varje med tummen och fyll med sylt.


4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca: 15 min.

5. Rör ihop florsocker och vatten,ringla glasyren runt sylten. Låt kakorna kallna på galler. Om du ska frysa kakorna ringla glasyren vid servering. LYCKA TILL!

Bilar, Kakor och Blommor

Idag har jag varit hemma själv. Jag har planterat mina blommor och bakat kakor. Jag köpte panacotta pulver som man skulle blanda med mjölk och grädde och någon bärsås. Efter panacottan gjorde jag hallongrottor fast med jordgubssylt, Jättegott!! Nu har jag nästan precis kommit hem från Trelleborg där det var bil träff vi körde med Mustangen och J-O med Impalan.


Min plantering


Den andra planteringen


Panacottan


Bilarna


"Jordgubbsgrottorna"

Hemma

Nu har jag kommit hem från Lund där jag har varit från söndag till idag. Johanna, Lennart och Matilda har jobbat idag så jag har hjälpt Lena att tvätta. Igår var Lena jag och Matilda och köpte blommor på landet (jag kommer inte ihåg vad det hette). Så imorgon när jag ska vara hemma får jag plantera. Nu har jag nästan precis kommit hem från Johanna kompisen vi har varit ute och cyklat.
I måndags dog vår lille kattunge som var 5 dagar. :-( Men vi har ju en kvar! :-)
Jag tror den som är kvar ska heta Doris. :-) Nu ska jag snart gå och lägga mig jag är jättetrött!

Kommer bild imorgon på mina blommor! Godnatt.

Loppis

Igår var vi på loppisen i Lund. Vi ska ditt i dag igen. Igår var det jättemycket folk innan vi hade börjat. Vi fick sålt rätt mycket. Inatt har jag sovit över hos Johanna. I går kväll tittade vi på Det regnar köttbullar. Nu ska jag gå och äta frukost innan loppisen.Titta gärna in!


Inne i ladan

Bilarna på parkeringen

Det regnar köttbullar

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning. Vi gick till kyrkan och åkte buss hem för då regnade det. På skolavslutningen hade jag plattat håret så det var rakt. I onsdag fick vi kattungar två stycken jättesöta! En helt svart och en med vita tassar, på magen och under hakan. Imorgon ska vi stå på loppis i Uppåkra som kusinen Matilda har ordnat. Kom gärna och titta! Vi har precis ätit en jättegod smörgåstårta och till efterrätt blir det jordgubbstårta som jag har gjort. Här är jag nyss hemkommen från frissan.

RSS 2.0